Biztonságos-e a természetes fogamzásgátlás? – 4 hormonmentes fogamzásgátló módszer

992
HOZZÁSZÓLÁS:

Manapság bármelyik nő könnyedén megakadályozhatja a teherbeesést például valamely fogamzásgátló tabletta szedésével. azonban ezeknek a szereknek egyre több káros mellékhatására derül fény, melyek hosszú távon rombolják a szervezet egészségét. Így egyre többen igyekeznek visszatérni a természetes szerekhez, módszerekhez a fogamzásgátlás során is.  Sajnos azonban nem létezik egy olyan természetes csodabogyó vagy technika sem, amelyik 100 százalékos védettséget adna  a nem kívánt terhességgel szemben, így a következő módszerek sem teljesen megbízhatóak, csupán alternatívaként szolgálnak a védekezésben.

1. Megszakításos együttlét

Talán az egyik legősibb módszer, melynek  a lényege, hogy  a férfi megpróbálja megakadályozni, hogy az ondó a hüvelybe jusson, tehát így a spermiumok nem találkozhatnak a petesejttel, ergo megtermékenyítés sem történhet. Azonban mivel már a közösülés során az előváladék is tartalmazhat spermiumokat, így akkor is létrejöhet a fogamzás, ha a férfi még az orgazmus bekövetkezte előtt eltávolította a hímvesszőt a hüvelyből. Ráadásul sok férfi nem is érzi pontosan, hogy mikor kellene megszakítani a közösülést, s talán ennek is köszönhető, hogy a módszer alkalmazása mellett igen gyakori a teherbeesés.

2. Naptármódszer

A menstruációs ciklus megfigyelésére alapoz a módszer, melynek lényege, hogy legalább 8 hónapos menses naptár vezetése után a legrövidebb ciklusszámból ki kell vonni 18-at, míg  a leghosszabból pedig 11-et kell elvenni. A kapott számok közötti napok jelölik a termékeny időszakot, amikor a létrejöhet a terhesség. Ez a módszer csak szabályos ciklus esetén alkalmazható, de akkor is nagy a teherbeesés kockázata, így nem javasolt csak ennek a módszernek az alkalmazása sem.

3. Ébredési hőmérséklet mérése

A módszer lényege, hogy az ébredést követően azonnal, még az ágyban a test egy meghatározott pontján, például a nyelv alatt meg kell mérni a hőmérsékletet 5 percben keresztül. Ezt minden egyes nap meg kell tenni, hogy látható legyen a ciklus egész ideje alatt a testhómérséklet változása, és kiderülhessen, hogy mikor van a tüszőrepedés időpontja. Ezt abból tudhatjuk, hogy ilyenkor legalább 3 napon keresztül minimum 0.2 Celsius fokkal magasabb a testhőmérséklet.  A hőemelkedés napján és a megelőző négy napon vannak a termékeny napok. Azonban ez a módszer is csak a szabályos ciklusú hölgyeknek segíthet, de nekik sem nyújt 100 százalékos biztonságot.

4. A hüvelyváladék vizsgálata

A menstruációs ciklus ideje alatt folyamatosan változik a méhnyak nyákjának kinézete és állaga, így ebből is következtetni lehet a termékeny és terméketlen napokra. A hüvely bemeneténél levő váladékból kell mintát venni  a hüvelyk és mutatóujj segítségével, majd pedig meg kell vizsgálni a nyák állapotát.

A menstruációt követően szinte nincs is nyák, a peteérést megelőző napokon azonban sűrű tapadós, tésztaszerű, fehéres-sárgás lesz.

Ahogy közeledik a peteérés, úgy lesz egyre hígabb és tejszerűbb a váladék.

Tüszőrepedéskor a nyák a tojásfehérjéhez hasonlítható, mennyisége megnő, nyúlóssá és üvegszerűvé válik. Ha ilyenkor óvatosan a két ujjunkkal megpróbáljuk széthúzni, akkor akár több mint 10 mm-es  szálat is kaphatunk belőle. A termékeny napok alatt végig ilyen állagú a nyák, így termékeny időszaknak számít a a legnedvesebb napot megelőző és követő 3 nap.

Ezek után újból megváltozik a hüvely váladéka és egyre kisebb mennyiségű, ragadósabb, akár lisztszerű lesz.

992
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]