Hogyan kell biztonságosan használni az óvszert?

1047
HOZZÁSZÓLÁS:

Az óvszert a megmerevedett hímvesszőre, közvetlenül a behatolás előtt kell felhúzni úgy, mint egy harisnyát. A hímvessző tövéig kell felgöngyölíteni, de nem túl feszesen, mert közösülés közben elszakadhat. canstockphoto22869537

Annyira maradjon laza, hogy a beszorult levegő el tudjon távozni. A tartály nélküli gyártmányoknál a makk és az óvszer anyaga között egy kis szabad területet kell hagyni a sperma számára, tehát ne feszüljön szorosan a makkra.

Közvetlenül az ejakuláció után, még merev állapotban vonuljon vissza a férfi, mert ha megvárja az ellazulást, a sperma oldalt visszafolyhat, vagy az óvszer a hüvelyben maradhat és a végeredmény ugyanaz lesz.

Az óvszer egyszer használatos eszköz, minden újabb aktushoz új kondom szükséges. A modern kondomok előnedvesítettek, ezt a csomagoláson jelzik.

Vazelint nem szabad használni, mert nem fér össze a kondom anyagával: fellazítja és kilyukad. Spermicid kenőcsöt, zselét vagy patikában kapható speciális nedvesítőt azonban tanácsos használni.

Mik az előnyei?

A kondom igen hatásos fogamzásgátló eszköz. Az úgynevezett Pearl-indexe 7, azaz 100 nőnél, 1 év alatt 7 esetben következik be nem kívánt terhesség.

Ha közösüléskor a kondom a hüvelyben maradt, minél előbb el kell távolítani, ami nem könnyű, mert a hüvely viszonylag hosszú, és esetleg ön nem éri el. Guggoló helyzetben talán könnyebben sikerül, mert ebben a pozícióban a hüvely megrövidül.

A legjobb megoldás, ha azonnal felkeresi a nőgyógyászát, aki nemcsak eltávolítja a bent maradt kondomot, hanem a terhességet megelőző „másnapi” kezelésben is segítségére lesz.

1047
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]