Mit kell tudni a petevezeték elzárásáról?

1120
HOZZÁSZÓLÁS:

A petevezeték elzárása lényegében nem fogamzásgátló módszer, mert többnyire korrigálhatatlan, végleges meddőséggel jár. A petevezetékek elzárása invazív, műtéti beavatkozással történik.endometriozis-petefeszek-01

A petesejtek végleg el vannak zárva attól a lehetőségtől, hogy a spermiumokkal találkozzanak és megtermékenyüljenek. A sterilizációval kapcsolatos hivatalos felfogás világszerte különböző, vannak országok, ahol bárkit, saját kérésére akadálytalanul sterilizálhatnak.

Kik vehetik igénybe?

Elsősorban azok a nők, akiknek az életét, illetve az egészségét veszélyezteti a terhesség. Továbbá azok, akiknek a terhességgel összeférhetetlen vagy súlyos öröklődő betegségük van. Végül az olyan többgyermekes asszonyok, akiknek a szervezete semmilyen biztos fogamzásgátló módszert nem visel el.

(Magyarországon betegség esetén, megfelelő orvosi igazolások alapján a gyógyító szándékú sterilizálás végezhető el. Egyébként a nők életkorát és a vér szerinti gyermekek számát veszik figyelembe. 40 évesnél idősebb nők esetében nincs akadályozó feltétel, a 35-40 éves életkor közötti, 3 gyermekes, valamint a 30-35 éves életkorban 4 gyermekes nők esetében elvégezhető a beavatkozás. Figyelembe lehet venni más szülészeti eseményt is, például halva született magzatot. – Dr. F. J.)

Mik az előnyei?

Szemben a férfiak sterilizálásával, hatása azonnali.

A legbiztonságosabb módszer: 1000 operált nő közül csupán 4 esik a későbbiekben, akarata ellenére, teherbe.

A hatása állandó és megszabadít minden korlátozástól, minden fogamzásgátlással kapcsolatos gondtól, és fennmarad a természetes hormonális egyensúly.

Melyek a hátrányai?

Legtöbbször végleges. Az átjárhatatlan petevezetékeket szinte lehetetlen ismét átjárhatóvá tenni. Különleges technikát (operációs mikroszkóp, lézerkészülék, rendkívül finom varróanyag, tűk és kéziműszerek) igénylő, bonyolult hasműtét ellenére is siker helyett inkább csak reményről beszélhetünk. (Bár Magyarországon nem kevés a sikeresen megoldott esetek száma.)

A sterilizációs műtéteknek is, mint minden más beavatkozásnak, van némi kockázata. Többek között megemlíthető a narkózis, és a hüvelyi beavatkozásnál a fertőzés lehetősége.

1120
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]